Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 
Aké sú výhody automatickej prevodovky?
Nie je žiadne tabu, že automatické prevodovky sa stávajú čoraz viac populárnejšími už aj na Slovensku. Vozidlo s automatickou prevodovkou môže riadiť úplne ktokoľvek bez ohľadu na pohlavie, skúsenosti alebo vekovú kategóriu.

Ak rozmýšľate nad kúpou auta s automatickou prevodovkou, pripravili sme si pre vás 5 jednoduchých tipov ako sa s ňou zoznámiť.

Automatické prevodovky so sebou prinášajú mnoho výhod, a preto sme sa rozhodli spomenúť zopár z nich:



1. Pohodlie

Hlavnou výhodou automatických prevodoviek je, že ich používanie je v porovnaní s manuálnou omnoho ľahšie. Jazdenie na týchto prevodovkách je tak jednoduché, že drvivá väčšina krajín v EU požaduje, aby ste si vodičák robili najprv na manuálnej a neskôr po tom, čo ho dostanete si už zvolíte či budete pokračovať na manuálnej prevodovke alebo prejdete na automatickú.



2. Sila



Automatické prevodovky sú vo svojej podstate výkonnejšie ako ktorákoľvek manuálna prevodovka. Štandardné automaty používajú „planétový“ prevodový stupeň umiestnený v zadnej časti prevodovky, ktorý využíva na prenos sily sústavu malých „planétových“ prevodov poháňaných    „prstencovým“ prevodom na vonkajšej strane. Toto usporiadanie zvyšuje veľkosť povrchového kontaktu medzi ozubenými kolesami, čo rozdeľuje zaťaženie krútiacim momentom na väčšiu plochu a znižuje pretrhnutie.



3. Zrýchlenie



Vo všeobecnosti možno povedať, že vozidlo s automatickou prevodovkou radí prevodové stupne rýchlejšie a presnejšie, ako by dokázala väčšina vodičov na manuálnej prevodovke. Radenie na manuály vyžaduje od vodiča niekoľko činností naraz, pričom všetky poskytujú príležitosť k chybám a k nesprávnemu načasovaniu.

Vzdialenosť medzi prevodovými stupňami spojky u väčšiny automatických prevodoviek je záležitosť nanometrov. Takže preradenie na vyššiu alebo nižšiu rýchlosť by sme teoreticky mohli prirovnať k rýchlosti žmurknutia oka.
Žmurkli ste, že áno?



4. Úspora paliva

Úspora paliva

Moderné automaty, ktoré využívajú funkcie ako premenlivú prevodovku alebo dvojspojku, môžu mať rovnakú spotrebu, alebo oveľa nižšiu ako ich manuálna konkurencia.

Automatické prevodovky majú zvyčajne viac prevodových stupňov ako manuálna prevodovka. To znamená, že pri jazde po diaľnici môže prevodovka zaradiť siedmi alebo ôsmi prevodový stupeň a tak udržiavať rýchlosť pri oveľa menšej spotrebe paliva.

Aj vo vozidlách, ktoré zvyčajne potrebujú väčšiu ťažnú silu, ako sú úžitkové alebo minibusy, ponúkajú moderné automatické prevodovky zvyčajne podobnú alebo lepšiu spotrebu paliva ako manuálne prevodovky. Schopnosť automatickej prevodovky presne určiť, koľko energie a krútiaceho momentu je potrebné, znamená, že bude vždy na správnom prevodovom stupni, aby poskytovala najlepší ťah pri najmenšej spotrebe paliva.


5. Výhodnejší predaj vozidla

Výhodnejší predaj vozidla


Aj keď určite nebudete uvažovať o predaji svojho automobilu ihneď po tom, čo si ho kúpite, hodnota vášho vozidla pri budúcom predaji je určite niečo, čo stojí za zváženie. Autá s automatickou prevodovkou majú tendenciu udržať si väčšiu hodnotu ako ich manuálne ekvivalenty. Je to preto, že pri opotrebovávaní zohráva menšiu úlohu ľudský faktor, čo zvyšuje hodnotu po ich budúcom dopyte.



Uvažujete nad kúpou vozidla? Autosearch.sk Vám zabezpečí nasledovné:

- predaj vozidiel s automatickou prevodovkou
- chcete si auto objednať? u nás bez problémov
- financovanie vozidla
- poistenie
- pravidelná údržba prevodoviek je nevyhnutná! Aj s týmto Vám pomôžeme
- v prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na našom facebooku, instagrame alebo priamo sem na webe.


Prečo kúpiť auto od Autosearch?

1x ročne technická kontrola zadarmo

Garancia najazdených kilometrov

Záruka 12 mesiacov v cene vozidla

Auto je preverené cez kontrolu originality

Preverené cez databázu Carvertical

Máte záujem o auto?

V prípade záujmu o kúpu auta alebo záujem o dovoz auta nás kontaktuje.